ترکیب هیومیک اسید با سایر کودها

هیومیک اسید نوعی کود برای افزایش رشد ریشه گیاه و کیفیت محصولات آن است. در برخی از مواقع برای اثرگذاری بیشتر، کشاورزان از تکنیک ترکیب هیومات پتاسیم با سایر کودها استفاده می‌نمایند. اما از آنجایی که هر کود ساختار شیمیایی منحصر‌به‌فرد خود را دارد، اختلاط هیومیک اسید با هر نوع کودی امکان‌پذیر نیست و باید پیش از انجام این کار، در مورد آن مطالعات کافی داشته باشید. اگر مایلید تا راجع به ترکیبات سازنده این کود، دلایل ترکیب آن با سایر کودها و اسامی کودهای مخالف و موافق با هیومیک اسید برای مخلوط کردن اطلاعات کافی بدست آورید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.

ترکیب هیومیک اسید

فهرست محتوا

بررسی ساختار کود اسید هیومیک

هیومیک اسید از ماده‌ای به نام لئوناردیت فرآوری شده و در ساختار آن، ترکیبات هیدروکسید سدیم یا هیدروکسید پتاسیم وجود دارد. نسخه فرآوری شده لئوناردیت به دلیل اینکه جذب بالاتری در خاک دارد، در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هیومیک اسید به اشکال مختلفی نظر مایع، پودری و پرک وجود دارد. کشاورزان با توجه به روش و نحوه کوددهی انتخابی خود، تصمیم می‌گیرند که از کدام نوع آن برای تغذیه خاک استفاده نمایند.جهت خرید هیومیک اسید و اطلاع از میزان ترکیب این محصول و سایر کودها با کارشناسان آبادیس تماس بگیرید.

علت ترکیب هیومیک اسید با سایر کودها

ترکیب کودها با یکدیگر، تکنیکی رایج است که کشاورزان برای افزایش کیفیت و رشد محصولات درختان میوه انجام می‌دهند. در واقع ترکیب کود هیومیک اسید با دیگر کودها، سبب می‌شود تا جذب مواد مغذی موجود در خاک توسط ریشه گیاه بالاتر برود و از این طریق، سرعت رشد و کیفیت محصولات نیز بهبود می‌یابد.

ترکیب هیومیک اسید با کودها

نتایج اختلاط هیومیک اسید با سایر کودها

در این بخش از مطلب، نتایج اختلاط این کود را با سایر کودها بررسی می‌نماییم.


بیشتر بخوانید: قدرت اسید هیومیک در ترکیب با NPK


بخش اعظمی از ساختار کود اوره را ازت تشکیل داده است (حدود ۴۶ درصد). بنابراین وجود نیتروژن زیاد در ترکیبات سازنده این کود، نتایج شگفت‌انگیزی را در ترکیب هیومیک اسید با اوره رقم می‌زند. رشد شاخه‌ها، برگ‌ها و افرایش رشد رویشی گیاه، از تاثیرات ترکیب این دو کود با یکدیگر است. برای افزایش کیفیت محصولاتی همچون سیر، پیاز، گندم و توت‌فرنگی، دو نمونه کود اسید هیومیک و اوره را با یکدیگر مخلوط می‌نمایند. در واقع هیومیک اسید کمک می‌کند تا جذب نیتروژن موجود در ساختار اوره، به طور موثری افزایش یابد. زمان مناسب برای اختلاط این دو کود و تغذیه خاک به وسیله آن‌ها، در ابتدای فصل رشد است.

نیتروژن عنصری تاثیرگذار در رشد و کیفیت محصولاتی همچون پیاز، سیر، تربچه و توت فرنگی است.

اختلاط هیومیک اسید با سایر کودها

 

همچنین آهن عنصری است که زمینه ساخت کلروفیل را فراهم می‌نماید و سبب می‌شود تا فرآیند فتوسنتز در گیاهان، به شکل موثرتری انجام شود. همچنین در سرسبزی گیاهان نیز نقشی مهم دارد. اما شاید برایتان سوال باشد که چرا کود آهن را با هیومیک اسید مخلوط می‌نمایند؟

پاسخ این است:

خاک بیشتر مناطق ایران خاصیت بازی دارد و آهن شانسی برای جذب شدن در یک محیط بازی ندارد. با ترکیب این دو کود با یکدیگر، Ph خاک تغییر کرده و محیط خاصیت اسیدی پیدا می‌کند. در چنین محیطی، درصد جذب آهن نیز به مراتب افزایش می‌یابد.

درنتیجه برای افزایش راندمان کودها ترکیب آن ها با کود کلات آهن برای مناطقی که خاک بدون املاح معدنی از جمله آهن دارد توصیه می‌شود؛ برای بهره مندی از این محصول با کارشناسان آبادیس تماس بگیرید.

 


بیشتر بخوانید: نحوه مصرف کود هیومیک اسید پرک

نحوه مصرف کود هیومیک اسید پرک در کشاورزی


۲.    اختلاط هیومیک اسید با کود پتاس بالا

پتاس تاثیر بسزایی در افزایش حجم میوه، خوشرنگی و خوشمزگی آن دارد. جذب کودهایی مثل پتاسیم سولفات در هنگام ترکیب با هیومیک اسید افزایش می‌یابد. از آنجایی که درختان میوه نیز به پتاس برای رشد و افزایش حجم محصولات خود احتیاج دارند، ترکیب هیومیک اسید با پتاس را به خاک اضافه می‌کنند. افزودن این مخلوط سرعت کلاته کردن عناصر موجود در خاک را افزایش داده و طبیعتا روند رشد میوه‌ها را نیز افزایش می‌دهد. برای خرید هیومیک اسید می‌توانید به صفحه محصولات وبسایت آبادیس مراجعه کنید.

۳.    اختلاط هیومیک اسید با کود فسفره

فسفر عاملی تاثیرگذار در رشد ریشه و تقویت کیفیت محصولات دارد. ضمن اینکه اختلاط آن با هیومیک اسید، به دفع آفات و بیماری‌ها نیز کمک می‌نماید.

هیومیک اسید را می‌توان با کودهای سه بیست، سه فسفره، پتاس و اوره برای نتیجه‌گیری بهتر، مخلوط کرد.

اختلاط کود هیومیک اسید با کود فسفره

آیا اختلاط هیومیک اسید با کود گوگرد توصیه می‌شود؟

اگرچه گوگرد عنصری ضروری برای افزایش جذب گیاهانی مانند پیاز، سیر، تربچه و غیره است. اما ترکیب آن با هیومیک اسید، موجب اختلال در کارکرد گیاه در جذب مواد مغذی می‌شود. بنابراین باید آن‌ها را به صورت جداگانه استفاده نمود.

هیومیک اسید با چه کودهایی قابلیت اختلاط ندارد؟

هیومیک اسید قابلیت اختلاط با کودهایی با خاصیت اسیدی همچون سولوپتاس و کود سولفاته را ندارد؛ زیرا تشکیل رسوب داده و عملا کارایی لازم را برای گیاه نمی‌تواند داشته باشد.

هیومیک اسید مایع

جمع‌بندی

در این مطلب راجع به کودهای مجاز و غیرمجاز برای اختلاط با هیومیک اسید، صحبت نمودیم. حال با داشتن این اطلاعات، می‌توانید تصمیم بگیرید که برای رشد و نمو گیاه خود، از کدامیک از این ترکیبات استفاده نمایید.

خرید بهترین نوع هیومیک اسید برای ترکیب با سایر کودها

بهترین نوع کود هیومیک اسید در ایران، از لئوناردیت استخراج شده از شهرهای طبس، یزد، کرمان و مشهد تهیه می‌شود. لئوناردیت موجود در این مناطق، به دلیل دارا بودن درصد بالایی از هیومیک اسید، پایین بودن میزان ناخالصی و رنگ قهوه‌ای تیره، برای تولید این کود ارزشمند استفاده می‌شود. برای اینکه بتوانید این کود را با مرغوبیت بالا تهیه کنید، باید راه‌های تشخیص هیومیک اسید اصل از نمونه تقلبی را بدانید. البته یک روش دیگر این است که خرید خود را از وبسایت‌های معتبر نظیر آبادیس که اولین تولیدکننده هیومیک اسید به فرم پرک در ایران است، انجام دهید.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *