مبارزه با مورچه در باغ، تأثیرات مخرب مورچه‌ها

مورچه‌ها یکی از حشرات بسیار پرجمعیت هستند که به راحتی در باغ‌ها و باغچه‌ها دیده می‌شوند. در واقع این دسته از حشرات آفت نبوده و برای محیط زیست بسیار مهم هستند. مورچه‌ها عملکردی بسیار پراهمیت در نگهداری و بهبود شرایط خاک دارند. در واقع این دسته از حشرات با حفاری زمین، هوادهی خاک را بهبود می‌بخشد. همچنین حضور بسیاری از موجودات کوچک در این حفره‌ها، به نحوی باعث باروری خاک نیز می‌شود؛ اما همواره در صورتی که جمعیت مورچه‌ها در یک محدوده بیش از تعداد معمول شود، باید نسبت به سلامت محیط اطراف و گیاهان نگران شد. برای مثال مورچه‌ها با ساخت لانه در اطراف سیستم ریشه گیاهان، می‌توانند باعث عدم رشد گیاهان شوند. در همین راستا، در این مقاله از وبسایت آبادیس قصد داریم تا اهمیت مبارزه با مورچه در باغ و راه‌های از بین بردن مورچه در خاک باغچه را آموزش دهیم. همچنین در انتهای مقاله به معرفی بهترین سم برای از بین بردن مورچه خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

فهرست محتوا

 

مبارزه با مورچه در باغ

نشانه‌ها و نحوه تشخیص حمله مورچه‌ها به باغ

به طور کلی برای تشخیص حمله مورچه‌ها به باغ و آسیب‌رساندن آن‌ها به گیاهان، باید برخی از نشانه‌ها را بررسی نمود. برای مثال، در صورتی که بعضی  از قسمت‌های زیر چمن، حالت مرده و خشک داشته باشد و یا بر روی چمن‌ها، تپه‌های خاکی شکل گرفته باشد، می‌توان احتمال داد که مورچه‌ها به باغ و باغچه حمله کرده‌اند. در واقع با حفاری تونل‌های متعدد توسط مورچه‌ها، آب داخل خاک به سرعت بخار می‌شود. در نتیجه این موضوع، چمن‌ها و گیاهان دچار کم‌آبی می‌شوند.  از جمله نشانه‌های حمله مورچه‌ها به گیاهان نیز می‌توان موارد زیر را عنوان نمود:

  • پژمرده‌شدن شاخ و برگ‌ها
  • مشاهده برگ‌های قهوه‌ای رنگ
  • مشاهده برگ‌های مرده و خشک‌ شده

هیومیک اسید مایع

لزوم مبارزه با مورچه در باغ

به طور کلی اصلی‌ترین دلیل نیاز به مبارزه با مورچه در باغ، آسیب‌هایی است که این حشرات به زمین و گیاهان وارد می‌کنند. این آسیب‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • جمع‌آوری بذرها از زمین: مورچه‌ها در اکثر اوقات به صورت مستقیم به گیاه ضربه نمی‌زنند اما ممکن است با انجام اقداماتی مانند جمع‌کردن بذرهای تازه ریخته شده، رشد گیاهان از بذرهای جدید را با مشکل مواجه کنند.
  • همزیستی با آفات گیاهی: ایجاد رابطه همزیستی میان مورچه و برخی حشرات مانند شته، شپشک، پسیل، مگس سفید، زنجرک‌ها و … باعث می‌شود تا این دسته از حشرات بتوانند به گیاهان آسیب وارد کنند.
  • انتشار آلودگی در میان گیاهان مختلف: در برخی مواقع، مورچه‌ها آفات گیاهی را با خود منتقل می‌کنند که این موضوع باعث انتقال آسیب‌دیدن گیاهان جدید می‌شود.

 

پژمرده‌شدن شاخه‌ها و برگ‌ها و مشاهده خشکی و مردگی چمن، برخی از نشانه‌های وجود مورچه‌ها در زمین هستند. به طور کلی دلایل مختلفی وجود دارند که لزوم مبارزه با مورچه در باغ را نشان می‌دهند. این دلایل شامل جمع‌آوری بذرها از زمین، همزیستی با آفات گیاهی، و انتشار آلودگی در میان گیاهان مختلف می‌شوند.

 

مبارزه با مورچه در باغ

روش‌های از بین بردن مورچه در خاک باغچه

برای از بین بردن مورچه در خاک باغچه و باغ، راه‌های متفاوت وجود دارند. برخی افراد فکر می‌کنند که تنها راه استفاده از سموم شیمیایی است، اما باید توجه داشت که روش‌های بسیار دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در از بین بردن مورچه‌ها موثر باشند. این روش‌ها در دو دسته روش‌های طبیعی و روش‌های شیمیایی قرار می‌گیرند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

●      روش‌های طبیعی

  1. آب جوش: برای استفاده از آب جوش در جهت از بین بردن مورچه‌ها، نیاز است تا ورودی لانه را پیدا کرده و در داخل آن آب جوش بریزید. ممکن است تا زمان از بین رفتن کامل مورچه‌ها، این کار نیاز به تکرار داشته باشد.
  2. مایع ظرفشویی و روغن: نصف قاشق چایی خوری از مایع ظرفشویی را با یک و نیم قاشق چایی خوری روغن و یک لیتر آب مخلوط کرده و با استفاده از اسپری، روی مورچه‌های خارج از خانه بپاشید. بقیه مایع آماده شده را نیز باید در درون لانه مورچه‌ها بریزید.
  3. اسید بوریک و شکر: اسید بوریک را با شکر مخلوط کرده و صبر کنید تا یک خمیر به دست بیاید. خمیر به دست آمده را در اطراف ورودی لانه مورچه‌ها قرار دهید. مورچه‌ها این ماده را به دلیل شیرینی می‌خورند و آن را به خانه می‌‌برند. ملکه مورچه‌ها نیز با خوردن این مورچه، در نهایت از بین می‌رود.
  4. سرکه سفید: تقریباً یک لیتر از سرکه سفید را در داخل لانه مورچه‌ها بریزید. این کار، بدون هیچگونه آسیب به زمین، باعث از بین رفتن مورچه در خاک باغچه و باغ می‌‎شود.
  5. نماتدها: نماتدها کرم‌های میکروسکوپی بوده که از مورچه‌ها تغذیه می‌کنند. در صورتی که این موجودات در زمین وجود داشته باشند، مورچه‌ها سعی می‌کنند که محل دیگری برای زندگی پیدا کنند.
  6. خاک دیاتومه: در این روش، تنها کافی است بخشی از خاک دیاتومه تهیه شده را در محلی که مورچه وجود دارد پاشید.

از بین بردن مورچه در خاک باغچه

●      روش‌های شیمیایی

  1. ژل کشنده مورچه: ژل‌های کشنده مورچه دقیقا به همان روش اسید بوریک و شکر عمل کرده و با کشتن ملکه و دیگر مورچه‌ها، آن‌‌ها را از بین می‌برند.
  2. سم مورچه کش: امروزه سموم متنوعی در بازار به عنوان سموم مورچه‌ کش موجود هستند؛ اما توجه داشته باشید که این سموم بیشتر مناسب منازل بوده و استفاده از آن‌ها در باغ‌ها و باغچه توصیه نمی‌شود. این روش علاوه بر مضربودن برای خاک، برای حیوانات خانگی نیز عوارض دارد و همچنین مورچه‌ها می‌توانند به مرور زمان در برابر این سم مقاوم شوند.

 

به طور کلی روش‌های مختلفی برای مبارزه با مورچه در باغ وجود دارند. روش‌های طبیعی شامل آب جوش، مایع ظرفشویی و روغن، اسید بوریک و شکر، سرکه سفید، نماتدها و خاک دیاتومه و روش‌های شیمیایی شامل ژل کشنده مورچه و سم مورچه کش می‌شوند.

 

بهترین سم برای از بین بردن مورچه

بسیاری از افراد، از میان راه‌های مبارزه با مورچه‌ها، استفاده از سموم شیمیایی را ترجیح می‌دهند و به دنبال یافتن بهترین سم برای از بین بردن مورچه هستند. به طور کلی سم‌های تأخیری بهترین نوع سم برای از بین بردن مورچه‌ها محسوب می‌شوند. در واقع تأثیر سمومی مانند هیدرات سدیم تترابورات یا بوراکس، هیدرامیتیلون و فیپرونیل با تاخیر همراه بوده و این موضوع باعث می‌شود تا آن‌ها مورچه‌های بیشتری را از بین ببرند. در واقع مورچه‌ها این سموم را جمع‌آوری نموده و همراه خود به لانه و کلنی می‌برند و موجب توزیع آن می‌شوند. در نتیجه این موضوع، پس از ۲۴ تا ۷۲ ساعت، باعث از بین رفتن طیف مورچه‌ها می‌گردد. یکی دیگر از مواد موثری که باعث تداخل در سیستم عصبی مرکزی مورچه‌ها می‌شود، ماده شیمیایی دلتامترین است. همچنین d-limonene باعث می‌شود تا سیستم تنفسی مورچه‌ها به طول کامل پوشانده شده و مورچه‌ها خفه شوند.

مبارزه با مورچه در باغ، تأثیرات مخرب مورچه‌ها

جمع‌بندی

در این مقاله از وبسایت آبادیس تلاش کردیم تا نکات مهمی در رابطه با لزوم و روش‌های از بین بردن مورچه در خاک باغچه بیان کنیم و به این موضوع بپردازیم که بهترین سم برای از بین بردن مورچه چیست؟ همانطور که مطالعه نمودید، مورچه‌ها برای زمین مفید هستند اما تعداد بالا و بیش از حد آن‌ها در زمین عوارضی را در پی دارد. برای در امان ماندن از این پیامدها باید آن‌ها را با استفاده از روش‌های گفته شده از بین برد.
ما در وب سایت آبادیس با ارائه خدمات در صنعت کود مانند هیومیک اسید و کلات آهن در خدمت شما هستیم.


بیشتر بخوانید: آفات و بیماری‌های خیار گلخانه ای و درمان آن


آبادیس، برترین تولیدکننده هیومیک اسید و کلات آهن

اکسیر دانش آبادیس، یکی از برترین و بهترین تولیدکنندگان اسید هیومیک در ایران است. این شرکت که به عنوان تنها تولیدکننده هیومیک اسید به فرم پرک در ایران شناخته می‌شود، همواره تلاش نموده تا باکیفیت‌ترین اسید هیومیک بازار را با قیمت مقرون‌به‌صرفه به بازار عرضه کند. پس از تجربه موفق تولید و عرضه هیومیک اسید، آبادیس اقدام به تولید کود کلات آهن با کیفیتی بالا و قیمتی بسیار مناسب نموده است. برای تهیه کود کلات آهن و هیومیک اسید آبادیس همین حالا از طریق وبسایت این شرکت اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *