آفات و بیماری‌های خیار گلخانه ای و درمان آن

کاشت خیار گلخانه‌ای در بین گلخانه‌داران محبوبیت دارد، زیرا در صورت داشتن شرایط مناسب، می‌توان میوه‌های باکیفیت را تا ماه‌های متوالی تولید کرد. برخی از کشاورزان تمامی سرمایه خود را صرف ایجاد گلخانه و تجهیزکردن آن برای کاشت خیار گلخانه‌ای می‌کنند. اما توجه ندارند که  با کمترین بی‌احتیاطی در زمینه عدم مدیریت و چک‌کردن بیماری‌ها و آفات، کل سرمایه‌شان از بین خواهد رفت؛ بنابراین شناسایی آفات و بیماری‌های خیار گلخانه‌ای برای کشاورزان و گلخانه‌داران بسیار مهم است. در این مقاله با آفات رایج خیار، نحوه شناسایی آنها و همچنین راه‌های پیشگیری از وجود آفات آشنا خواهیم شد. یکی از روش های پیشگیری از این بیماری ها استتفاده از هیومات پتاسیم است. برای آشنایی با انواع آن با ما در ارتباط باشید.

فهرست محتوا

آفات رایج خیار

خیار در گلخانه دارای چرخه رشد نسبتاً کوتاهی در حدود ۱۲-۱۶ هفته است. خیارها مستعد ابتلا به آفاتی مانند شته، تریپس، مگس سفید، مگس مینوز و سوسک خیاری هستند؛ بنابراین اگر سریع تشخیص داده نشوند باعث ازبین‌رفتن سریع گیاه خواهند شد. هنگامی که محصولات در یک مکان رشد می‌کنند، پس از برداشت محصول، آفات می‌توانند باقی بمانند و به محصول بعدی منتقل شوند که منجر به مشکلات مهمی می‌شود. علاوه بر این، نهال‌های خیار جوان در برابر پشه‌های قارچی در ناحیه ریشه نیز آسیب‌پذیر هستند و آنها را مستعد ابتلا به بیماری‌های ریشه مانند پیتیوم و فیتوفتورا می‌کند. در ادامه انواع آفات خیار گلخانه ای معرفی شده‌اند.

در کنار اهمیت تشخیص زود هنگام آفت‌های گیاه خیار، بهتر است بدانید عوامل گوناگونی در رشد و باردهی آن موثر است. در پرورش این گیاه مهم است که از وجود میزان کافی مواد مغذی درون خاک آگاه باشید. اهن از جمله ریزمغری مهم برای افزایش فتوسنتز گیاهان و بالا بردن شادابی گیاه است. شما می‌توانید با خرید کود کلات آهن آبادیس از زرد و پژمرده شدن گیاه خیاز خود جلوگیری کنید

هیومیک اسید آبادیس

شته

شته‌ها مهم‌ترین آفاتی هستند که خیار را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. آنها حشرات کوچکی هستند که معمولاً به رنگ زرد، سبز یا سیاه هستند و در سطح زیرین برگ‌ها یافت می‌شوند. شته‌ها از شیره گیاه تغذیه می‌کنند و باعث قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شوند. آنها ماده‌ای از خود دفع می‌کنند که باعث رشد قارچ بر روی بوته خیار می‌شود. شته‌های خربزه همچنین می‌توانند ویروس‌هایی مانند ویروس موزاییک خیار را منتقل کنند.

اگر تعداد شته‌ها بر روی بوته خیار بیش از ۲۰ درصد باشد، درمان سریع ضروری است. بااین‌حال، برای جلوگیری از آسیب‌رساندن به حشرات مفید، باید از حشره‌کش یا قارچ‌کش به مقدار کم استفاده کرد.

آفات و بیماری ‌های خیار

تریپس

تریپس‌ها حشرات بال‌دار کوچک و باریک با دهان مکنده و خاردار هستند که معمولاً خیارهای گلخانه‌ای را آلوده می‌کنند. آنها از بافت‌های گیاهی تغذیه می‌کنند و باعث ایجاد لکه روی برگ‌ها و انتقال ویروس‌ها می‌شوند. وجود آنها می‌تواند منجر به پژمرده شدن گیاه، کاهش رشد و کیفیت پایین میوه شود. برخی از انواع تریپس، مانند تریپس گل غربی، می‌توانند با خوردن کنه‌های عنکبوتی به گیاه کمک کنند، اما وجود آنها برای خود گیاه آسیب‌زا است.

برای نظارت بر تریپس خیار، مقدار آسیب گیاه را بررسی و از تله‌های چسبنده استفاده کنید. مدیریت صحیح علف‌های هرز نیز می‌تواند به کنترل تریپس کمک کند.

 

آفات خیار گلخانه ای

مگس سفید

از دیگر آفات خیار گلخانه ای می‌توان به مگس سفید اشاره کرد. مگس‌های سفید می‌توانند آسیب قابل‌توجهی به گیاه خیار وارد کنند. آنها معمولاً از سطح زیرین برگ‌ها تغذیه می‌کنند و شیره گیاه را استخراج می‌کنند. آلودگی می‌تواند منجر به کم‌آبی گیاه، کاهش تولید میوه و رشد قارچ‌ها شود. کاربرد حشره‌کش به‌ندرت برای ازبین‌بردن مگس سفید ضروری است.

اقداماتی مانند استفاده از پوشش برای ردیف خیارها، مالچ و استفاده از دشمنان طبیعی می‌تواند به کنترل جمعیت مگس سفید کمک کند، درحالی‌که بر عملکرد و کیفیت خیار تأثیر منفی نخواهد داشت.

تشخیص و درمان آفات خیار گلخانه ای

 

در صورت عدم شناسایی به‌موقع آفات و بیماری‌های خیار، در مدت‌زمان کمی آفات بر روی کل بوته‌های خیار تکثیر شده و بوته و همچنین میوه خیار را به طور کامل از بین خواهد برد.

مگس مینوز

مگس مینوز از آفات دردسرساز برای خیار گلخانه‌ای است که منجر به آسیب قابل‌توجه و کاهش بازدهی مطلوب گلخانه می‌شود. این مگس‌ها چرخه زندگی تخم، لارو، شفیره و حشره را طی می‌کنند. هر دو مرحله لارو و بالغ این حشرات باعث آسیب به گیاه خیار می‌شوند. مگس‌های بالغ برگ‌ها را سوراخ می‌کنند و در محل سوراخ تخم می‌گذارند. هنگامی که لاروها از تخم بیرون می‌آیند، از بافت برگ تغذیه می‌کنند و در حین حرکت کانال‌های کشیده ایجاد می‌کنند که باعث آسیب بیشتر می‌شود.


بیشتر بخوانید: علف های هرز باغی 

مهمترین علف‌های هرز چند ساله باغی


برای محافظت از خیارهای گلخانه‌ای در برابر مگس مینوز باید به طور منظم برای علائم آلودگی بررسی انجام شود. پس از تشخیص باید قسمت‌های آلوده به‌سرعت حذف شوند و برای آلودگی‌های شدید از حشره‌کش‌ها و آفت‌کش استفاده شود.

آفات و بیماری های خیار گلخانه ای

سوسک خیار

از دیگر آفات خیار گلخانه ای سوسک خیار است که انواع راه‌راه، خال‌دار و نواری آنها، می‌توانند خیارها را آلوده کنند. حشرات بالغ در نزدیکی ساقه خیار تخم می‌گذارند و لارو آنها از ریشه گیاه تغذیه می‌کند. سوسک‌های بالغ به برگ‌ها و گل‌ها آسیب می‌رسانند که منجر به‌کندی رشد یا مرگ گیاه می‌شود. آنها همچنین می‌توانند پژمردگی باکتریایی را منتقل کنند.

روش‌های مدیریت آفات شامل استفاده از پوشش ردیفی خیار، کاهش علف‌های هرز و استفاده از حشره‌کش‌ها است. توصیه می‌شود پایش سوسک‌ها زود شروع شود و اگر تعداد سوسک‌ها به یک سوسک در هر بوته رسید، درمان شروع شود.


بیشتر بخوانید: روشهای از بین بردن پشه های ریز سیاه روی خاک گلدان


 

آفات و بیماری های خیار گلخانه ای

 

از مهم‌ترین آفات خیار می‌توان به شته، تریپس، مگس سفید، مگس مینوز و سوسک خیار اشاره کرد. اقدامات پیشگیری‌کننده می‌تواند در کنترل تکثیر این آفات بسیار مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین سم برای از بین بردن مورچه


نتیجه‌گیری

بوته خیار از جمله گیاهانی است که خیلی سریع از طریق هجوم آفت‌های مختلف مانند انواع شته، مگس و سوسک‌های بیماری‌زا دچار مشکل می‌شود. اگر مدیریت آفات و بیماری های خیار در گلخانه‌های خیار به‌درستی و به‌دقت انجام نشود، گیاهان خیلی سریع به دلیل ابتلا به آفات و بیماری‌ها از بین خواهند رفت. عدم نظارت صحیح و به‌موقع و همچنین عدم مدیریت آفات در مراحل ابتدایی کاشت بذر خیار باعث ضرر اقتصادی کشاورز می‌شود. بهتر است در مرحله اول کاشت، نسبت به ترکیبات درست خاک با حساسیت بالایی عمل کنیم و برای بهبود خاک اقدام به اضافه کردن هیومیک اسید و هیومین نماییم. همچنین در مراحل رشد با استفاده از محلول یا قارچ‌کش‌هایی گیاهان را محلول‌پاشی کنیم تا از رشد و تکثیر بیماری‌ها و آفات بر روی آنها جلوگیری شود.

هیومیک اسید آبادیس، انقلابی بزرگ در صنعت کشاورزی

هیومیک اسید ماده‌ای است که می‌تواند به بهبود ساختار خاک کمک کند. این ماده از طریق ایجاد تخلخل در خاک باعث بهبود آبرسانی و همچنین سلامت ریشه از لحاظ جلوگیری از رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها می‌شود. برای خرید هیومیک اسید به وب‌سایت شرکت آبادیس مراجعه فرمایید. این شرکت اولین تولیدکننده هیومیک اسید در ایران است که از طریق مشاوره رایگان به کشاورزان و باغداران، بهبود عملکرد گیاهان خود و باردهی بهتر محصولات راهنمایی می‌کند. برای مشاوره رایگان در زمینه آفات خیار گلخانه ای همین امروز با این شرکت تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *